Γάμος - Βάπτιση

Οι σημαντικότερες κοινωνικές εκδηλώσεις στη ζωή ενός ζευγαριού είναι ο γάμος τους –όποιο είδος γάμου και αν επιλέξουν - και η βάπτιση των παιδιών τους. Είναι γεγονότα που προσφέρουν μεγάλη χαρά και για τον εορτασμό τους απαιτείται ιδιαίτερη προετοιμασία. Τα προσκλητήρια και οι μπομπονιέρες του γάμου ή της βάπτισης, η αγορά του νυφικού, η επιλογή του χώρου όπου θα γίνει η γαμήλια δεξίωση και όλες οι άλλες λεπτομέρειες χρειάζονται αρκετό χρόνο και φροντίδα.

Οι προετοιμασίες ενός γάμου ή μιας βάπτισης πρέπει να ξεκινούν έγκαιρα, για να μην προκαλείται άγχος που μπορεί να καταστρέψει τις όμορφες στιγμές των γεγονότων αυτών. Από τα δύο είδη γάμου – πολιτικός ή θρησκευτικός – η διοργάνωση του πολιτικού γάμου είναι φυσικά απλούστερη.

Το πρώτο βήμα είναι η επιλογή των προσκλητηρίων γάμου ή βάπτισης. Στην αγορά υπάρχει μία τεράστια ποικιλία από προσκλητήρια είτε με κείμενα έτοιμα ή διατυπωμένα από το ίδιο το ζευγάρι. Τα προσκλητήρια βάπτισης μπορεί να περιλαμβάνουν και μια φωτογραφία του νηπίου. Όσο για το ύφος του περιεχομένου ενός προσκλητηρίου γάμου μπορεί να είναι συμβατικό και τυπικό ή πιο ελεύθερο και πρωτότυπο, ανάλογα με την ηλικία και το στυλ των καλεσμένων.

Η διοργάνωση μίας βάπτισης είναι σίγουρα απλούστερη και οι γονείς δεν χρειάζεται να κάνουν πολλά πράγματα. Αυτό που είναι απαραίτητο είναι τα προσκλητήρια και οι μπομπονιέρες της βάπτισης καθώς και ο χώρος όπου θα γίνει η δεξίωση. Για να γίνει ένας γάμος όμως, εκτός από τα προσκλητήρια και τις μπομπονιέρες γάμου θα χρειαστεί η συνεργασία διαφόρων επαγγελματιών για τους οποίους θα πρέπει να γίνει η σωστή επιλογή.

Πώς θα διοργανώσουμε σωστά ένα γάμο ή μια βάπτιση

Αφού στείλουμε τα προσκλητήρια γάμου ή βάπτισης έγκαιρα, θα πρέπει να καταρτίσουμε μία λίστα με τα επόμενα βήματα. Για ένα γάμο η επιλογή του νυφικού και του χώρου της γαμήλιας δεξίωσης είναι τα κυριότερα, ενώ για μία βάπτιση τα βαπτιστικά ρούχα, οι λαμπάδες και τα λοιπά αξεσουάρ είναι υπόθεση του νονού. Ο χώρος όμως όπου θα γίνει η δεξίωση της βάπτισης θα πρέπει να είναι προσεκτικά επιλεγμένος.

Τα νυφικά παπούτσια, το γαμπριάτικο κοστούμι, το αυτοκίνητο που θα οδηγήσει τη νύφη στην εκκλησία, τα βραδινά φορέματα και τόσες άλλες λεπτομέρειες του γάμου θα απασχολήσουν το ζευγάρι για πολλές μέρες. Οι μπομπονιέρες επίσης ενός γάμου ή οι μπομπονιέρες μιας βάπτισης θα χρειαστούν αρκετό ψάξιμο. Το ίδιο και η γαμήλια τούρτα ή το γλυκό που προσφέρεται μετά από μία βάπτιση.

Εξίσου σημαντική είναι και η επιλογή του φωτογράφου γάμου ή βάπτισης. Οι φωτογραφίες είναι το ενθύμιο αυτών των σημαντικών γεγονότων που θα κρατήσει το ζευγάρι για όλη του τη ζωή. Υπάρχουν αξιόλογοι φωτογράφοι γάμου και βάπτισης που μπορούν να απαθανατίσουν αυτές τις στιγμές με μεγάλη ευαισθησία και δημιουργικότητα. Για την τεχνική που θα χρησιμοποιήσει ένας φωτογράφος γάμου θα πρέπει να έρθει σε συνεννόηση με το ζευγάρι, ενώ ένας φωτογράφος που έχει μεγαλύτερη πείρα στις βαπτίσεις καλό θα είναι να σεβαστεί την κούραση του νηπίου και να μην το ταλαιπωρήσει άσκοπα.
 • ΠΡΟΦΙΛ

  Οργάνωση γάμου με άποψη

  Gamos Diorganosi Gr ευελπιστεί να γίνει ο πιο αξιόπιστος οδηγός γάμου παρουσιάζωντας εταιρείες, επιχειρήσεις, καταστήματα και επαγγελματίες στο χώρο της οργάνωσης γάμων και ξέχωρα για οποιαδήποτε υπηρεσία στην προετοιμασία γάμου, στην τέλεση του μυστηρίου, στη δεξίωση και στο ταξίδι του μέλιτος.
 • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΑΣ
  • " Στα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης η ανάγκη για οικονομικά πακέτα γάμου με υποχρεώνει να έχω πάντα πρόταση για τον κάθε πελάτη! "
   Στέλλα Νικολούδη, Υπεύθυνη οργάνωσης
  • " Η αγάπη μου για την σωστή ενημέρωση σε θέματα γάμων και εκδηλώσεων έχει δημιουργήσει σχέσεις εμπιστοσύνης με άτομα που γνώρισα στο διαδίκτυο! "
   Αθηνά Γεωργάκη, Social Media