Μπομπονιέρες

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 1

Λίγα λόγια για την καταχώρηση που θα εμφανίζεται στο από πάνω banner...

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2

Λίγα λόγια για την καταχώρηση που θα εμφανίζεται στο από πάνω banner...

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 3

Λίγα λόγια για την καταχώρηση που θα εμφανίζεται στο από πάνω banner...

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 4

Λίγα λόγια για την καταχώρηση που θα εμφανίζεται στο από πάνω banner...
Το έθιμο της μπομπονιέρας γάμου

Το έθιμο της μπομπονιέρας έχει τις ρίζες του στην αρχαία Ελλάδα, όπου προσέφεραν στους καλεσμένους ενός γάμου αμύγδαλα και καρύδια ανακατεμένα με μέλι. Σε όλη αυτή τη διαδικασία υπήρχε ο εξής συμβολισμός: Το αμύγδαλο συμβολίζει την γονιμότητα, αλλά και τις πίκρες της συγκατοίκησης, ενώ το μέλι τις αντίστοιχες γλυκές στιγμές που θα περάσει ένα ζευγάρι.

Οι αρχαίοι Ρωμαίοι πάλι πρόσφεραν καρπούς και πολύτιμους λίθους. Η συνήθεια αυτή συνεχίστηκε για πολλούς αιώνες και από άλλους λαούς και τον 13ο αιώνα απέκτησε το όνομα μπομπονιέρα από την αντίστοιχη γαλλική bonbonniere, που σημαίνει κουτί με γλυκά. Πρόκειται για μια συνήθεια του βασιλιά Λουδοβίκου της Γαλλίας να προσφέρει στους καλεσμένους του κρυστάλλινα κουτάκια με καραμέλες (bon bon). Οι καραμέλες αυτές δεν ήταν τίποτε άλλο παρά αμύγδαλα καλυμμένα με στερεοποιημένη ζάχαρη. Η συνήθεια αυτή επεκτάθηκε σε όλους τους ευγενείς της βασιλικής αυλής.

Στις μέρες μας το αρχαίο έθιμο επιβιώνει σε περιοχές της Ελλάδας, όπου σε παραδοσιακούς γάμους προσφέρονται, αντί για τις κλασσικές μπομπονιέρες, λουκούμια φτιαγμένα από αμύγδαλα και μέλι.

Μπομπονιέρες γάμου

Μπομπονιέρες γάμου

Η προσφορά της μπομπονιέρας στους γάμους, είναι ένα μικρό συμβολικό δωράκι του ζευγαριού προς όλους τους προσκεκλημένους, που τους τίμησαν με την παρουσία τους. Συνηθίζεται σε κάθε μπομπονιέρα να τοποθετούνται πέντε κουφέτα που συμβολίζουν υγεία, μακροζωία, αφθονία, ευτυχία και γονιμότητα. Παρ’ όλα αυτά οι νεόνυμφοι μπορούν να βάλουν όσα κουφέτα θέλουν στη μπομπονιέρα τους, αρκεί ο αριθμός να είναι πρώτος (1, 2, 3, 5, 7, 11, 13, 17 κ.ο.κ.) Οι πρώτοι αριθμοί διαιρούνται μόνο απ’ τη μονάδα και τον εαυτό τους. Έτσι συμβολικά δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να χωρίσει τους συζευγμένους, εκτός απ’ το θάνατο (μονάδα) και τα προσωπικά τους λάθη.

Αν κι εσείς ψάχνετε για τις μπομπονιέρες σας, στον ιστοχώρο μας θα βρείτε μια μεγάλη επιλογή από επαγγελματίες και εργαστήρια που παρασκευάζουν μπομπονιέρες, ενώ πολύ συχνά θα βρείτε μπομπονιέρες και στους χώρους που εκτυπώνονται προσκλητήρια.

Και στο χώρο της μπομπονιέρας, όπως και στο χώρο του προσκλητηρίου οι επιλογές είναι πάρα πολλές. Έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα σε σχέδια πρωτότυπα, κλασσικά μοντέρνα, και σε ποικίλα υλικά, όπως μετάξι, σατέν, ταφτά, οργάντζα, δαντέλα ή δίχτυ. Οι μπομπονιέρες σας μπορούν να έχουν σχήμα πουγκιού, να είναι κουτιά ή όπως τελευταία συνηθίζεται να είναι βαζάκια με γλυκό του κουταλιού ή μέλι με καρύδια (σε ανάμνηση του αρχαίου εθίμου). Συχνά επίσης οι μπομπονιέρες έχουν τα ίδια χρώματα και σχέδια με το προσκλητήριο, ενώ οι επιλογές για να τις στολίσετε είναι θαυμάσιες: Χάντρες, κορδέλες, κρύσταλλα, αστερίες, ασημί ή χρυσά διακοσμητικά, δίνουν ξεχωριστό ύφος και στυλ στις μπομπονιέρες σας.

 • ΠΡΟΦΙΛ

  Οργάνωση γάμου με άποψη

  Gamos Diorganosi Gr ευελπιστεί να γίνει ο πιο αξιόπιστος οδηγός γάμου παρουσιάζωντας εταιρείες, επιχειρήσεις, καταστήματα και επαγγελματίες στο χώρο της οργάνωσης γάμων και ξέχωρα για οποιαδήποτε υπηρεσία στην προετοιμασία γάμου, στην τέλεση του μυστηρίου, στη δεξίωση και στο ταξίδι του μέλιτος.
 • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΑΣ
  • " Στα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης η ανάγκη για οικονομικά πακέτα γάμου με υποχρεώνει να έχω πάντα πρόταση για τον κάθε πελάτη! "
   Στέλλα Νικολούδη, Υπεύθυνη οργάνωσης
  • " Η αγάπη μου για την σωστή ενημέρωση σε θέματα γάμων και εκδηλώσεων έχει δημιουργήσει σχέσεις εμπιστοσύνης με άτομα που γνώρισα στο διαδίκτυο! "
   Αθηνά Γεωργάκη, Social Media