Είδη και κατηγορίες γάμου

Γάμος και είδη γάμου

Όπως συμβαίνει στα περισσότερα κράτη, έτσι και στην Ελλάδα ο γάμος προσδιορίζει τη νομική και κοινωνική υπόσταση ενός ζευγαριού. Η τελετή ενός θρησκευτικού γάμου συνθέτει στοιχεία της τοπικής παράδοσης και εθίμων και ποικίλλει ανάλογα την εθνότητα, τη θρησκεία και την κοινωνική τάξη που λαμβάνει χώρα.

Οι περισσότερες γαμήλιες τελετές στην Ελλάδα προϋποθέτουν την ανταλλαγή γαμήλιων όρκων από το ζευγάρι, που δημοσιοποιείται μέσω της προσφοράς και ανταλλαγής δαχτυλιδιών. Σε κάποιες περιπτώσεις προσφέρονται λουλούδια ή χρήματα. Μία δημόσια διακήρυξη του γάμου επικυρώνει τη νομική υπόσταση της τελετής. Κατά την πράξη του γάμου οι μελλόνυμφοι ντύνονται με επίσημα ενδύματα (νυφικό, κοστούμι κ.τ.λ.) ενώ μερικές φορές ακολουθείται γαμήλια δεξίωση προς τιμή των καλεσμένων.Ποιος γάμος σας ταιριάζει

Αν επιλέξετε το θρησκευτικό γάμο επαφίεται στην καλή θέληση του ιερέα να επιτρέψει την τέλεση του μυστηρίου εκτός της εκκλησίας. Κάποιοι ιερείς είναι αρκετά ευέλικτοι και διαλλακτικοί και τελούν γάμους στο προαύλιο της εκκλησίας, αν ο καιρός είναι καλός ή αν πρόκειται για μικρά ξωκκλήσια που δεν μπορούν να δεχτούν μεγάλο αριθμό καλεσμένων.

Το ίδιο συμβαίνει και σε κτήματα που έχουν μέσα εκκλησάκι. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις η τελετή γίνεται στον περίβολο του κτήματος.

Θρησκευτικός γάμος

Αν πάλι προτιμήσετε τον πολιτικό γάμο, ούτε κι εδώ είναι εύκολα τα πράγματα. Οι περισσότεροι Δήμοι των μεγάλων πόλεων πραγματοποιούν τελετές πολιτικού γάμου μόνο μέσα σε κτίριο του δήμου. Μπορείτε βέβαια να κάνετε στολισμό και να στρώσετε χαλιά, όπως ακριβώς και σε ένα θρησκευτικό γάμο. Στην επαρχία τα πράγματα είναι πιο χαλαρά. Γνωρίζουμε για πολιτικούς γάμους που τελέστηκαν πάνω σε πλοία, καθώς επίσης τη δυνατότητα που δίνει ο Δήμος Παύλου Μελά (Κεντρική Μακεδονία) για τέλεση πολιτικών γάμων στον πανέμορφο Βοτανικό κήπο της Σταυρούπολης, μέσα σε ένα περιβάλλον γεμάτο δέντρα και λουλούδια.

Εννοείται πως μπορείτε να κάνετε το γάμο σας σε όποιο ρομαντικό προορισμό επιθυμείτε, όπως Μύκονο, Σαντορίνη ή ακόμα και στο εξωτερικό. Μπορούμε να οργανώσουμε το γάμο σας στο Φανάρι και να παντρευτείτε στο Πατριαρχείο ή οπουδήποτε στον κόσμο και να σας παντρέψει ο Έλληνας Πρόξενος της χώρας στην οποία θα ταξιδέψετε. Επιπλέον υπάρχει η δυνατότητα να τελέσετε τους γάμους σας και μέσα στο κρουαζερόπλοιο που θα σας μεταφέρει, καθώς πολλά είναι πλέον τα κρουαζερόπλοια που διαθέτουν εκκλησάκι.Νύφη και γάμος

Χαρίστε πανέμορφες αναμνήσεις στην ομορφότερη μέρα της ζωής σας.
περι νύφης


Γαμπρός και γάμος

Ιδέες που ξεχωρίζουν για μοναδικό γαμπριάτικο στυλ.
περι γαμπρού
 • ΠΡΟΦΙΛ

  Οργάνωση γάμου με άποψη

  Gamos Diorganosi Gr ευελπιστεί να γίνει ο πιο αξιόπιστος οδηγός γάμου παρουσιάζωντας εταιρείες, επιχειρήσεις, καταστήματα και επαγγελματίες στο χώρο της οργάνωσης γάμων και ξέχωρα για οποιαδήποτε υπηρεσία στην προετοιμασία γάμου, στην τέλεση του μυστηρίου, στη δεξίωση και στο ταξίδι του μέλιτος.
 • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΑΣ
  • " Στα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης η ανάγκη για οικονομικά πακέτα γάμου με υποχρεώνει να έχω πάντα πρόταση για τον κάθε πελάτη! "
   Στέλλα Νικολούδη, Υπεύθυνη οργάνωσης
  • " Η αγάπη μου για την σωστή ενημέρωση σε θέματα γάμων και εκδηλώσεων έχει δημιουργήσει σχέσεις εμπιστοσύνης με άτομα που γνώρισα στο διαδίκτυο! "
   Αθηνά Γεωργάκη, Social Media