Στέφανα γάμων

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 1

Λίγα λόγια για την καταχώρηση που θα εμφανίζεται στο από πάνω banner...

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2

Λίγα λόγια για την καταχώρηση που θα εμφανίζεται στο από πάνω banner...

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 3

Λίγα λόγια για την καταχώρηση που θα εμφανίζεται στο από πάνω banner...

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 4

Λίγα λόγια για την καταχώρηση που θα εμφανίζεται στο από πάνω banner...

Τα στέφανα του γάμου τα συναντάμε σε μαρτυρίες αρχαιοελληνικών γάμων, όπου αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι ήταν πλεγμένα με διάφορα φυτά αφιερωμένα στη θεά του έρωτα την Αφροδίτη. Μάλιστα στη Βοιωτία τα στέφανα του γάμου ήταν φτιαγμένα από σπαράγγια, καθώς το συγκεκριμένο φυτό έχει άγρια αγκάθια απ’ όπου ξεπετάγονται πολύ γλυκοί καρποί. Ο συμβολισμός δηλώνει τις αγριάδες και τις πίκρες της κοινής ζωής, που ξεπερνιούνται με αγάπη και κατανόηση.

Όμως τα στέφανα συναντώνται και σε πολύ αρχαιότερες εποχές, όταν οι άνθρωποι τιμούσαν την θηλυκή αρχή του σύμπαντος. Στις γιορτές και τις τελετές γονιμότητας τα στέφανα συμβόλιζαν τον αέναο κύκλο της ζωής (γέννηση – θάνατος – αναγέννηση), αλλά και την ιερή ένωση αρσενικού και θηλυκού.

Στέφανα και λαμπάδες γάμου

Λαμπάδες και στέφανα γάμου

Ο συμβολισμός των στεφάνων στις μέρες μας παραμένει αναλλοίωτος. Αντίστοιχη καταγωγή έχουν και οι λαμπάδες του γάμου. Με ανάμενες δάδες και συνοδεία μουσικής, για να φεύγουν μακριά τα κακά πνεύματα, μεταφερόταν στην αρχαία Ελλάδα η νύφη στο σπίτι του γαμπρού. Η λαμπαδηφορία στο γάμο είναι κατάλοιπο αρχαιότατων τελεσμάτων που γίνονταν με την καθοδήγηση θείων οντοτήτων. Έτσι και στο γάμο ζητείται η καθοδήγηση των θεών για να είναι ο βίος ανθόσπαρτος και ευτυχισμένος.

Επιλέξτε τα στέφανα του δικού σας γάμου μέσα από μια μεγάλη γκάμα επιλογών που έχετε περιηγούμενοι στον ιστοχώρο μας. Υπάρχουν στέφανα από ασήμι, φύλλα χρυσού, ύφασμα, πορσελάνη, διακοσμημένα με μαργαριτάρια, πολύτιμες και ημιπολύτιμες πέτρες ή κρύσταλλα Swarovski. Συχνά θα δείτε ότι αυτά τα στέφανα υφίστανται ειδική επεξεργασία για να κρατήσουν αναλλοίωτη τη λάμψη τους στο πέρασμα του χρόνου.Για πιο απλά σχέδια προτιμήστε στολισμό με μεταξωτά ή φιλντισένια λουλουδάκια.

Φροντίστε τα ιερά σύμβολα της ένωσης σας να ταιριάζουν με το όλο ύφος του γάμου σας, με τη διακόσμηση, το νυφικό και τις λαμπάδες.

Οι λαμπάδες του γάμου είναι συνήθως κυλινδρικές ή τετράγωνες και στολισμένες με στρας, χάντρες, αποξηραμένα ή υφασμάτινα άνθη, δαντέλες ή τούλι και συνοδεύονται τις πιο πολλές φορές από μεταλλικές βάσεις - κηροστάτες.

Θα τις βρείτε σε εργαστήρια κεριών και βέβαια όπου κατασκευάζονται στέφανα.

 • ΠΡΟΦΙΛ

  Οργάνωση γάμου με άποψη

  Gamos Diorganosi Gr ευελπιστεί να γίνει ο πιο αξιόπιστος οδηγός γάμου παρουσιάζωντας εταιρείες, επιχειρήσεις, καταστήματα και επαγγελματίες στο χώρο της οργάνωσης γάμων και ξέχωρα για οποιαδήποτε υπηρεσία στην προετοιμασία γάμου, στην τέλεση του μυστηρίου, στη δεξίωση και στο ταξίδι του μέλιτος.
 • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΑΣ
  • " Στα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης η ανάγκη για οικονομικά πακέτα γάμου με υποχρεώνει να έχω πάντα πρόταση για τον κάθε πελάτη! "
   Στέλλα Νικολούδη, Υπεύθυνη οργάνωσης
  • " Η αγάπη μου για την σωστή ενημέρωση σε θέματα γάμων και εκδηλώσεων έχει δημιουργήσει σχέσεις εμπιστοσύνης με άτομα που γνώρισα στο διαδίκτυο! "
   Αθηνά Γεωργάκη, Social Media